Hvala!

Odmah na početku želim zahvaliti adidasu koji je omogućio da nastupim na atenskom maratonu – kolijevci maratona. Ove godine se potrefilo da se slavi i 2.500 godina od kad je Filipides pretrčao od Maratonskog polja do Atene kako bi… ma znate tu priči.

Nego da se vratim na adidas. Adidas je u svojoj kampanji promidžbe trčanja u Hrvatskoj i kampanji promocije svoga novog proizvoda miCoach odlučio u Atenu poslati Renatu Sopek (svoje zaštitino lice) i mene (miCoach ambasadora) te dr. Vlaheka (dobitnika u nagradnoj igri). Renata je zbog ozljede nožnog prsta nije nastupila na 42 km, ali je nastupila na 10 km i ostvarila solidan rezultat 1.17.17. Vlahek i ja smo nastupili na maratonu o čemu ste bili detaljno informiorani u prošlom postu.

Ispred adidasovog štanda

Osim adidasa, želim istaknuti i podršku firme IntAct d.o.o. koja mi je tijekom priprema na korištenje ustupila uređaj COMPEX. Hvala im i hvala Compexu koji me je relaksirao nakon svih treninga i utrka.

Nakon adidasa i Compexa na red dolaze dva čovjeka koji su ispred sebe imali izazov – dovesti me u cilj mararona u jednome komadu.

Trener Janko je čarobirao kako bi treninge prilagodio mom životnom ritmu. Imali smo nekoliko “rebalansa” planova treninga koji su se na kraju pokazali izrazito uspješnim jer sam došao do cilja maratonske utrke. I to bez problema.

Drugi čovjek je dr. Vlahek. Bilo bi mi vrlo teško zamisliti pripreme bez njega i njegovih savjeta. Iako je prihvatio biti dio tima koji se brinuo da završim maraton, sasvim slučajno se ukrcao na avion za Atenu – osvojio je put u nagradnoj igri jer je najbolje odgovorio na pitanje ZAŠTO VOLI TRČANJE. Nakon svega što sam proživio u ovim pripremama, a pogotovo zadnja dva mjeseca – bez njega bi mi u Ateni bilo neizmjerno teže. Da ne ulazim u detalje.

Neću posebno isticati i sve ostale koji su me bodrili i vjerovali u to da ću završiti maraton. OK, reći ću da se na čelu kolone nalazi supruga Maja koja me je ponekad morala tjerati na treninge. Čudno, ali istinito.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.