Jedan e-mail mijenja sve!

Baš sam se spremao otići na trening kad su mi iz adidasa poslali email s obrascem za prijavu za atenski maraton. Jako sam se obradovao tome. Naravno da sam ga ispunio i iste sekunde vratio nazad.

Atenski maraton

Bila je to odlična motivacija za 45-minutni trening u zelenoj zoni koji je uslijedio. Tijekom treninga sam intenzivno razmišljao o toj utrci. Već sam se vidio kako trčim s dr. Vlahekom i kako se fotkamo usput. E da, osim mene, adidas u Atenu vodi i Renatu Sopek (adidasovo zaštitno lice) te dr. Vlaheka koji je u adidas nagradnoj igri osvojio ovaj put jer je na temu ZAŠTO VOLIM TRČANJE napisao sljedeće:

Zašto volim trčanje? ZATO!
05:00:00 Budilica zvrnda. Ustajanje, oblačenje, obuvanje, izlazak van, zatvaranje vrata. Tek tada puštam na slobodu misao o gašenju budilice i okretanju na drugu stranu kreveta. Smiješak. Opet sam pobijedio, a utrka nije ni počela. Krećem i slušam topot svojih drvenih nogu, kojeg nadglasa ritam mog teškog disanja, kojeg nadglasa divlji ritam mog srca negdje u grlu, kojeg nadglasa tišina. Vani sam, noga pred nogu, dišem, srce udara, a opet tišina. Plovim, zajedno sa svojim takmacima. Dostavljačima kruha, mlijeka, namirnica. Opet jedva čekam sutra i 04:59:59.
ZATO!

Vjerojatno nošen sanjarenjem o nastupu na 3 mjeseca udaljenom maratonu, odradio sam trening s osmjehom na licu. Malo sam se čak zaželio bržeg trčanja jer mi trener u ovom prvom ciklusu inzistira na jako puno sporih kilometara (plava zona) tako da jedva čekam dane kada se trči nešto malo brže. Nisam se ni okrenuo i trening je već bio gotov.

miCoach workout - 27.7.2010.

8,9 km / 134 BPM / 5:09 min/km / 606 CAL / 97%
Evo i kako je izgledao. Prvo pet minuta zagrijavanja tj. jogginga u plavoj zoni i onda 35 minuta u zelenoj. Na kraju ide standardnih 5 minuta rastrčavanja. Kao što se može vidjeti – super sam slušao svog miCoach virtualnog trenera. Skor mi je bio 97%!

Vlahek je IRONMAN pa se niti ne mora posebno pripremati, ali me zato jako zanima kako idu pripreme Renati? Svi me to u zadnje vrijeme pitaju? Jel istina da se Renata sprema za maratonu, te hoće li ona nastupiti? Ili je to sve marketinški trik? Koliko znam (a znam jako malo) je da ona zaista trči i trenira s miCoach-om, ali nisam siguran da će se odvažiti i otići na maraton. Mada, tko zna – možda nas sve iznenadi! Što vi mislite? Komentare ostavite niže.

This entry was posted in Trening and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Jedan e-mail mijenja sve!

Comments are closed.