Mjesec izazova

Brdska faza je iza mene i smatram da sam je dosta uspješno prošao i apsolvirao. Nekako se poklopilo da su baš u tjednima mojih brdskih priprema bile brdske utrke na koje sam već od ranije planirao ići (Jutarnja liga, Jaskanski maraton i Žumberačka utrka). Na tim utrkama se dalo vidjeti da je iza mene 10 tjedana kontinuiranog treninga. Osjećao sam se tako, a na nekim rezultatima se to i vidi.

Nakon Žumberačke utrke sam dobio trenerov ukor što formu nabijam kroz utrke, a ne kroz trening. Naime, prije starta utrke sam mu rekao da ću utrku trčati u revijalnom (trening) modu. Tako sam i počeo te se prvih nekoliko kilometara držao obećanja. Međutim, onda me utrka ponijela i sve sam više ubrzavao. Da bi se to na kraju pretvorilo na „nateravanje“ po nizbrdici i lovljenje što boljeg rezultata. Znam, znam. Glupo je to ali šta ću kada me ponijelo.  🙂

micoach workout - Žumberačka utrka

Nedavno sam pisao o maloj krizi koju sam imao tijekom ljeta – a sada je najavljujem unaprijed. Neke stvari, koje mogu narušiti tempo treninga nije nemoguće predvidjeti prije planiranja programa treninga (bolest, ozljeda, posao,…)  i s njima se treba pokušati nositi. Međutim, ako ih se u jednom mjesecu skupi nekoliko onda to može postati i pomalo frustrirajuće jer ma koliko željeli – s njima se ne možete nositi.

Tako je mene u rujnu zaskočilo jako puno poslovnih obaveza, a u privatnom životu još više. Sve je to rezultiralo da sam odjednom ostao bez slobodnog vremena za trčanje, a ono malo vremena s kojim mogu raspolagati dolazi na kraju dana (oko 22 sata) kada više nemam energije za bilo kakve sustavne treninge.

Dobra stvar u cijeloj priči je uređaj COMPEX koji mi pomaže u trenucima kada mi je najteže. Navečer spojim elektrode na kvadre i listove i dok se bavim privatnom i UTRKE.net prepiskom ujedno i treniram. Kao što sam ranije pisao, COMPEX osim programa za opuštanje i relaksaciju ima i programe jačanja mišića. Tako da barem neću zapustiti ove glavne mišiće. Naravno, nije da ja tijekom tjedna nikako ne uspijevam trčati, ali se s tjednih 6 treninga priča svela na svega 2-3 što je nedovoljno za nastavak praćenja programa.

No dobro. Proći će i to u narednih par tjedana pa ću se vratiti svakodnevnim treninzima. Normalno je da u životima moramo preslagivati prioritete i još je više normalno da nam trčanje ne smije uvijek biti na vrhu prioriteta.

Drž te palčeve jer u petak je veliki dan 😉

This entry was posted in Trening. Bookmark the permalink.