Napredak je vidljiv

Bile su ovo riječi trenera Janka kada je vidio kako sam dobro istrčao 15 km na utrci 1. jaskanskog maratona.

Iskreno, nisam ni to očekivao od njega jer on ne prosipa samo tako okolo pohvale, ali kada je to rekao znao sam da to i misli i da bi o tome još svašta rekao ali mu se jednostavno nije dalo pa je svu tu priču komprimirao u jedno „Napredak je vidljiv“.

Jaskanski maraton (utrka 15 km)

Da, i ja sam jako zadovoljan nastupom na toj utrci. Već dugo se na utrkama nisam „nateravao“ tj. odradio utrku u natjecateljskom duhu. Zadnjih 10-ak utrka sam istrčao u tzv. trening modu u kojem vam uopće nije bitan rezultat. Ovaj put nije bilo tako. Na startu sam se osjećao snažno pa sam i krenuo jako s mišlju da držim – pa dokle ide. I bogme je išlo do kraja! Borio sam se sa svakim tko me pokušao prestići i pokušao sustići svakoga tko je davao znake umora.

Već su mi rekli da sam dobar na nizbrdicama i čini se da je to istina jer je ovo druga utrka s puno nizbrdica na kojoj sam uhvatio odličan rezultat. Prva je bila treking utrka prošle godine po zagrebačkoj Medvednici na kojoj sam uhvatio 3. mjesto (od 21 natjecatelja), a na ovoj sam bio 7., također u konkurenciji 21-og natjecatelja. Kada mi je jutros ja jutarnjoj gelender ligi prišla Ironlady Višnja i čestitala na rezultatu onda sam shvatio da sam fakat bio dobar.

Od te utrke sam dobio upalu kvadri (ali ne prejaku) tako da sam si  nakon utrke uzeo jedan slobodan dan (iako mi je kasnije Janko rekao da sam trebao ići lagano trčati, hodati ili voziti bajk), a dan nakon toga sam izjoggirao 7 km bez problema. Jučer sam bio u velikoj dilemi da li ići na jutarnju ligu jer je upala još uvijek trajala, ali mi je Janko objasnio da trebam ići. Pa sam i otišao.

Zadnji put kada sam išao na jutarnju ligu (prije točno mjesec dana) napravio sam veliku grešku. Naime, večer prije, točnije oko 22 sata, sam odradio jedan jaki trening na kojem sam se dosta potrošio. Slijedilo je doslovno par sati sna nakon čega je uslijedila jutarnja liga na kojoj sam se dodatno potrošio i pretjerao. Trebalo mi je nekoliko dana da se vratim na normalu.

Iz toga sam izvukao pouku pa sam jučer ujutro trčao polu-laganim tempom kako bih danas bio spreman za ranojutarnji uspon. I bogme je bilo super. Upala je skoro nestala i na stazi sam se osjećao svježe.

Evo, 4 sata nakon jutarnjeg uspona na Sljeme se osjećam tako dobro da bih popodne mogao ponovo na trening. Ali ću ga preskičiti jer ipak večeras Blanka skače u našem gradu 😉

This entry was posted in Trening. Bookmark the permalink.

3 Responses to Napredak je vidljiv

Comments are closed.