Triatlonac, a ne maratonac

Nikada ne bih rekao da ću prije svog prvog maratona odraditi svoju prvu triatlonsku utrku. OK, bio je to više trening nego utrka, ali sve se broji.

AK Sljeme je od ove godine (ako sam dobro shvatio) odlučio na Jarunu ponedjeljkom u 18h za svoje članove organizirati trening/utrku u triatlonu pod nazivom NEPOŠTENI TRIATLON na kojem sam im se danas pridružio. Pliva se cca 400m, vozi se bicikl cca 13 km (dva kruga oko Jaruna) i trči se 5km.

Pratio sam ta okupljanja ali nisam se odlučio doći i nastupiti iz “samo” jednog razloga – izrazito sam loš plivač. Danas me je samo čudo spasilo da ne dođem zadnji do cilja. Sukladno mojim očekivanjima, plivao sam očajno loše i sporo. Ali dobro, znao sam da će to proći i da ću se dokopati bicikla i trkačkih tenisica 🙂

Bilo mi je lakše kada sam vidio da je nakon plivanja u tranziciji još jedan dečko i da ćemo zajedno na bicikl i trčanje. Kasnije sam saznao da se on upravo vraća nakon teške operacije i s 20 kg viška. No, uprkos svemu tome nije se predavao. Čak me je i derao na biciklu prvi krug, ali sam ga uspio sustići u drugom i održati prednost na trčanju. Volio bih da je umjesto njega ipak bio netko “zdraviji” jer se ovako ipak osjećam kao da sam zadnji ušao u cilj. No, to meni nije problem. Nastupao sam ja i na državnim duatlonskim prvenstvima i nije mi bilo neugodno dolaziti među zadnjima. Znam da se s njima ne mogu uspoređivati pa me to niti ne dira. Gušt mi je nastupati u novim disciplinama.

Nakon plivanja sam stavio miCoach i snimao puls na biciklu. Iznenadilo me kada sam kasnije vidio da sam i na biciklu uspio otići u zelenu zonu. Istina je da sam vozio “do daske” i da sam lovio što više zraka za svoje kvadre.

miCoach workout - bicikl

Trčanje nakon (za mene strašno iscrpljujućeg) plivanja i nakon dva kruga bicikla nije baš tako lagano. Noge su drvene prvih 500m. No nakon toga sam se nekako uspio ufurati i čak sam bio iznenađujuće brz. Išao sam cca 4:30 min/km.

miCoach workout - trčanje, 5 km

Uglavnom, mislim da sam izabrao super mjesto i vrijeme za svoju prvu triatlonsku utrku. Sljedeće godine me možete očekivati na državnom prvenstvu u super sprint triatlonu 🙂

Ujedno, ovime počinju i zadnja tri tjedna u ovoj 10-tjednoj aerobnoj fazi priprema za moj prvi maraton. Ovaj tjedan me čeka polumaratonski dugačak dugi trening. Čini se da prave pripreme i izazovi tek dolaze.

This entry was posted in Trening and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Triatlonac, a ne maratonac

 1. Pinky says:

  pa fino si ti to odrao na trcanju 🙂
  cestitam na prvom triatlonu!!!

 2. gabi says:

  bravo nedjeljko. ni ja se nisam usudila ić na triathlon jer slabo plivam, pa sam išla na onaj za građane kaj ima 100 metara za plivat 😀 … nije ni 400 puno…ali je već izazov slabijem plivaču.. pohvale i za vrijeme trčanja..to je super prosjek..bravo ti! ma svi smo uz tebe..

 3. lorena says:

  Svaka čast, kod mene je suprotno plivanje mi leži a s trčanjem sam na vi, ali nastojim to promijeniti! : D

 4. Veroljub says:

  Čoveče, pa ti trčiš kao da nema plivanja i bajka pre toga :))
  Svaka čast, pratimo pripreme i iz Srbije

  Pozdrav Zani i Sljemenašima

 5. nvareskic says:

  veroljube, sljemenaši su ti sada na durmitoru.
  spusti se, tj. popni se do njih 😉
  pozdrav!

Comments are closed.