Umjesto na trening – u Vršavsku!

Nakon što sam na Facebook profilu objavio da pišem blog o pripremama za maraton odmah su mi neki poželjeli sreću jer to radim tijekom ljeta. Raduju se budućim postovima da vide kako mi ide po ovom pasjem vremenu. Pa, evo prvog izvještaja o pripremama.

Danas sam prema planu imao dužinu. S obzirom da sam tek u 5/20 tjednu priprema i da u zadnjih nekoliko mjeseci imam jako malo kilometara u mjesecu, cilj prve faze (koja traje 10 tjedana) je dizanje tjedne kilometraže na 60 kako bih kasnije mogao normalno pratiti plan. Iz tog razloga dužina je bila samo 13 km, što po ovakvom izrazito sparnom vremenu nije uopće “samo”.

Planirao sam ustati u 5:30 i trčati 6-7:30, ali sam sinoć dokasno bio u gradu na prosvjedima za Varšavsku pa nisam mogao tako rano ustati. Ustao sam u 7 i trčao do 8:30. Kada sam krenuo na radiju su rekli da je 25C, a po povrtaku je bilo već 29C.

U tako vlažnoj atmosferi već dugo nisam trčao. Stanje me podsjetilo na jednu utrku u Biogradu n/m na kojoj sam nastupio prije par godina usred ljeta. Pa to je kao da trčite kroz nekakvu pjenu. Nakon sat vremena sam se osjećao kao da gmižem, a ne trčim. Brzinu u noge su vraćale okrepe s vodom i poneka duboka hladovina.

Zeznuo sam se u dvije stvari: nisam se namazao kremom protiv sunca (pa me je sunce malo opalilo) i nisam uzeo (bijelu) kapu! Ma ustvari, imao sam ja to na umu ali nisam vjerovao da je sunce tako jako do 9 ujutro. Znat ću za sutra kada sam planirao od 6-7 sati trčati na Jarunu.

Ono što je bilo dobro to je da sam pripremio dovoljno vode. Nakon svakog završenog kruga sam malo stao i pio. Nakon treninga se nisam osjećao dehidriranim, ali sam ipak popio pol litre vode i hrpu izotonika.

U hladovini ispred zgrade sam se istegnuo i odjurio pod tuš kako bih što prije zaboravio ovo jutarnje prženje na suncu.

Današnja statistika: 1:23 h / 1100 cal / 13 km / 130 BPM / 4:58 min/km

Toliko za danas. Odoh u Varšavsku pripremati se za sutrašnji trening. 😉

This entry was posted in Trening and tagged . Bookmark the permalink.